Vinst i premiären
2019-10-01 15:41
Joel Samuelsson stänkte in 3-2! Foto: Express-Bild

Herrlaget inledde med bortavinst mot Lönsboda

På fredagskvällen inledde herrlaget seriespelet med bortamatch i Lönsboda. Hemmalaget slutade på en tredjeplats förra året, så Falcons var väl införstådda med att det skulle krävas en rejäl kraftsamling för att kunna vända hemåt med tre poäng. Efter ett rejält ryck i slutet på andra perioden, kunde Falcons säkra säsongens första trepoängare och vinna med 6-9. En härlig inledning med vinst mot ett, allt som oftast, hemmastarkt Lönsboda.

Första halvan av matchen var jämn och lagen följdes åt i matchprotokollet. Efter halva matchen så tog Falcons ledningen med 2-3 efter ett mäktigt dragskott från Joel Samuelsson. När det sedan återstod 90 sekunder av andra perioden, så sker en del matchavgöranden. Lönsboda bryter boll och kommer i en omställning, men Melvin Bengtsson gör en tokräddning och i efterföljande omställning så serverar Joachim Rosengren bollen till Robin Rolf som rakar in 2-4. Som om detta inte var nog, så lyckas Falcons få in ytterligare två mål och resultatet efter två perioder kunde därför skrivas till 2-6.

Sista perioden var kanske lite väl svängig med mycket mål för båda lagen. Säkert roligt för publiken, men som helhet kännetecknades den av en del oskärpa och lite slarv i vissa moment för båda lagen. När slutsignalen ljöd så stod det 6-9 på resultattavlan och tre poäng var säkrade.

Nu blickar vi framåt mot lördagens hemmapremiär i Landskrona Idrottshall kl. 13.00 mot Malmhaug IBF.