Ännu en vinst i hemmaborgen
2020-02-03 09:22
Melvin Bengtsson "nollade" Munka-Ljungby Foto: Ulf Bjarke

Ännu en vinst i hemmaborgen!

På lördagen var det dags för att ta revansch på Munka-Ljungby, det enda laget som besegrat Falcons denna säsong i seriespelet. När slutsignalen ljöd så hade Falcons 6-0 på tavlan och ännu en vinst i vår hemmaborg hade inkasserats.

Redan efter 1.46 in i den första perioden satte Thomas Ghilain 1-0. Kanske trodde vi då att resten skulle lösa sig. För de 18 återstående minuterna var knappt godkända. Vi lät Munka- Ljungby diktera villkoren och vi fick rätta oss efter deras spel. I periodpausen snackade vi om att återta kommandot genom att sätta en högre press. Den andra perioden blåstes igång och alla tre kedjorna satte in en annorlunda press. Pressen visade inte sig vara särskilt lyckad och spelet med boll blev ännu sämre. Joel Samuelsson satte, via ett backskott som tog på en Munka-Ljungby-spelare, 2-0. Annars hände inte särskilt mycket utav intresse i den andra perioden. Besvikna och frustrerade gick vi till periodpaus. Det som sades var att vi skulle släppa allt som har med taktik att göra, börja om från noll och arbeta oss in i matchen. Vilket också gav resultat. 30 sekunder in i sista perioden satte Thomas Ghilain sitt andra mål för dagen och utökade till 3-0. Därefter gjorde Stefan Zyszczak och Robin Rolf var sitt mål och Munka-Ljungby var ett besegrat lag. Sista målet för dagen gjorde Calle Hermansen, efter att bollen gått som på ett snöre från Gabriel Ohlsson till Johan Immerstrand innan Calle kom framstörtande och kunde styra upp 6-0 i nättaket. Resten av matchen spelades av kontrollerat och Melvin Bengtsson fick hålla nollan.

Vi gör långt ifrån någon topprestation men segern känns inte heller särskilt hotad under någon del av matchen. Inför matchen hade vi tränat på att sätta försvarsspelet, vilket vi också gjorde, samtidigt sattes vi inte på så stort test. Men en hållen nolla är en hållen nolla, och ett kvitto på en bra försvarsinsats. Att vinna när spelet inte flyter på, är en styrka i sig och efter två dåliga perioder visar vi att vi har mental styrka och kan jobba oss in i matchen och förbättra oss. Vi tar med oss en bra sista period och de tre poängen in till nästa viktiga bortamatch mot Eslöv på tisdag.