Förlust i hemmapremiären
2020-10-06 10:18
Partille kunde vända hem med tre poäng Foto: Ulf Bjarke

Lördagens hemmamatch mot Partille slutade med en 3-5 förlust och vi står därmed fortfarande poänglösa efter den andra omgången.

Matchen inleddes avvaktande mellan två lag som i närtid inte stött på varandra. Men efter fyra minuter tar vi ledningen efter ett välplacerat dragskott av Joachim Rosengren i numerärt överläge. Redan bytet därpå kvitterar Partille vilket blir periodens sista mål. En överlag jämn period avslutas med att Melvin Bengtsson räddar en straff. I den första periodpausen gör vi justeringar i försvarsspelet och betonar att vi ska gå rakare i kontringarna.

Mittenakten inleds med att Partille tidigt tar ledningen med 1-2. Vi kommer dock tillbaka när Gabriel Ohlsson krigar in en kvittering då halva perioden spelats. Den andra perioden präglas av att Partille får ett tydligare bollinnehav, men där vi i försvaret håller de på utsidan. Vi skapar ett par bra kontringslägen, men bristfälliga beslut i de avgörande tillfällena gör att vi har ett likaläge inför den tredje perioden.

Den avslutande perioden är i många avseende lik den andra. Efter halva perioden tar Partille ledningen på ett frislag efter att hemmalaget tappade fokus och slarvade i försvarsspelet. Vi har i det här läget inget att förlora och trycker på framåt, vilket leder till att Partille i en kontring utökar sin ledning till 2-4 med fyra minuter kvar av matchen. Vi plockar målvakten och lyckas reducera då Thomas Ghilain knackar in en backhand från slottet. Vi fortsätter på den inslagna vägen och trycker på framåt men med tio sekunder kvar kan Partille lyfta in bollen i öppen kasse vilket ger slutresultatet 3-5.

Vi möter ett spelskickligt Partille som för dagen var numret för stora. Det vi tar med oss från matchen är ett stabilt försvarsspel, medan vi får fortsätta jobba vidare med spelet med boll. Redan nästa helg är det match igen när vi möter Warberg. Vi går för säsongens första seger!