Herrlaget inkasserade femte vinsten
2019-11-11 12:53
Oscar Jönsson tryckte dit två baljor i fredags. Foto: Ulf Bjarke

Femte segern i seriespelet är ett faktum!

I fredags tog vi emot Palmstaden IK för vad som skulle bli en ganska fysisk tillställning. Det blir en intensiv kamp inledningsvis, men när slutsignalen ljöd så hade Falcons krigat till sig en vinst på 8-2 och därmed serieledning.

Inför matchen säger vi att vi ska ligga ganska lågt i vårt försvarsspel och inte gå upp för högt. Detta tycker jag att vi gör bra i första perioden, men det resulterar också i att vi inte har lika mycket boll som vi hade hoppats. Tre minuter in i perioden drabbas vi av en utvisning. Vårt boxplay är än en gång väldigt stabilt och vi lyckas reda ut utvisningen. Efter tio spelade minuter tar dock Palmstaden ledningen med 0-1 efter ett dragskott lågt i bortre, vilket också blir ställningen efter första perioden.

Andra perioden får vi starta med ett powerplay. Vi kommer inte riktigt till de farliga lägena vi önskar, även om där är ett par målfarliga chanser. Först när Palmstaden blir fulltaliga lyckas Rosengren spräcka målnollan och kvitterar till 1-1. Vi bestämde oss efter första perioden att pressa lite högre. Efter 11.15 ger vår press resultat när Mattsson på egen hand nästan pressar bollen in i mål till 2-1. Perioden avslutas med att Rosengren 18.38 glider igenom hela försvaret på rent ”Ingemar Stenmark”-manér, och rullar in bollen bredvid en simmandes målvakt. 3-1 på tavlan och Rosengrens andra för kvällen. Jag tycker att vi tar över lite mer i denna period, mycket tack vare att vi följer vår ”gameplan” och pressar lite högre än tidigare.

Inför tredje perioden pratar vi om att fortsätta med samma försvarsspel som i andra perioden, samt att få fart på bollen och fötterna. Vi ville få Palmstaden att jobba i egen zon, och rulla mycket boll med många platsbyten. Det dröjer inte mer än tre minuter in i perioden förrän Ghilain gör 4-1, detta efter ett exemplariskt spel av hela femman där man rullar upp motståndet totalt. 1 minut och 46 sekunder senare gör Bjarke 5-1. Det tar inte en minut innan Oskar gör 6-1 och sitt första för kvällen. I samband med målet tar Palmstaden timeout. Timeouten ger effekt och de tar över mer och mer i matchen. Vi slarvar väldigt mycket och blir kanske lite övermodiga. 09.41 tar vi timeout och pratar om att vi måste ta tag i taktpinnen igen och eliminera de enkla misstagen. 37 sekunder senare gör Oskar sitt andra för dagen - 7-1 på tavlan, och man kan ju säga att vår timeout gav resultat. 11.10 åker vi på ytterligare en utvisning, men likt den förra klarar vårt boxplay av att döda den. 14.16 gör Palmstaden 7-2. Perioden avslutas med att Mattson gör 8-2 och därmed sitt andra mål för dagen.

Skönt att vara tillbaka i seriespelet med en seger. Det var inte den mest välspelade matchen från vår sida, och vi har fortfarande en del att jobba på när vi möter uppställda försvar. Trots detta går vi ur matchen som segrare. Efter 6 spelade omgångar toppar vi div.2 med 15 inspelade poäng.

Nästa match är nu på fredag (15/11) borta mot Skurup. Det kommer bli en tuff utmaning och ett bra test för oss.