SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Seriepremiär för herrlaget
Äntligen dags för innebandy! Foto: Ulf Bjarke

Hemmapremiär!

 

Efter 15 månader utan seriematcher i Landskrona Idrottshall är det nu äntligen åter dags match! Senaste seriematchen för herrlaget var i oktober 2020 då man bortabesegrade Pixbo Wallenstam innan säsongen avbröts på grund av ett förhöjt smittläge.

 

Sedan dess har det hänt en hel del i herrlaget, inte mindre än 8 spelare samt dåvarande huvudtränare har under detta uppehåll valt att lämna för andra utmaningar. Att spelare och tränare kommer och går är något som jag vant mig vid då jag nu går in på min sjunde säsong i herrlaget. Inför denna säsongen har dock spelaromsättningen varit något utöver det vanliga. I ett redan ungt lag har nu snittåldern blivit än lägre. Tittar man spelare för spelare är det endast en handfull spelare som har spelat kontinuerligt på denna nivå sedan tidigare. Så vad gör man då? Lägger sig ner och dör? Absolut inte! Tror man det så vet man inte hur det fungerar i Landskrona!

 

Många gånger har ”staden i vinden” utsatts för motgångar, har det inte varit nedläggningen utav varvet så har det varit rubriker om utanförskap och kriminalitet som historiskt kantat nyheterna när det kommer till Landskrona. Men sedan ett antal år så blåser det nya vindar och vi väljer att se möjligheter i det som sker. Att ge upp har aldrig varit ett alternativ och den mentaliteten präglar staden!

 

Vi ska dock inte lura oss själva - vi vet att vi detta år står inför en oerhörd utmaning när det kommer till att rädda kontraktet och stanna kvar. Men med en go´ jäkla sammanhållningen i gruppen, hungriga juniorer och lite Landskronamentalitet innanför pannbenet så vet jag en sak och det är att denna grupp kommer ge allt för Landskrona, tillika klubbmärket i alla lägen!

 

#20 Tobias Ohlsson-Bååth

 

Laguppställningar:
3 Calle Hermansen
7 Gabriel Ohlsson 
11 Ludwig Lehrecke
13 Oskar Jönsson
14 Oliver Jönsson
18 Filip Zellen
19 Robin Rolf
20 Tobias Ohlsson-Bååth, K
21 Karl Hansson
39 Kalle Zellén
44 Jakob Bjarke
56 Sebastian Göransson, mv
59 Johan Immerstrand
66 Simon Brne
87 Eddie Olsson
91 Alexander Persson, mv
 
Ledare
Pontus Nielsen
Jakob Ohlsson
 

 

Damer
Det gäller att vara rädd om bollen.
Söndagen den 18 oktober kl. 13:00 spelar våra damer hemmamatch i Division 1 Skåne mot FBC Helsingborg i Landskrona Idrottshall.

Försnack: 

Då var det derby dax , vi möter FC Helsingborg . Matcherna mellan lagen de senaste åren har varit jämna och tuffa, vi tror inte denna blir ett undantag. Båda lagen har fått bygga om sin lag inför säsongen. För vår del så kommer vi jobba hårt för 3 poäng. Vi har vunnit skotten i de senaste matcherna utan att få några poäng med oss. Nu gäller det att vi blir mer effektiva och omsätter skotten till fler mål. Låter lätt, focus är nyckeln samt höja lägsta nivån. Tjejerna kommer vara taggade till 120% till denna match. Det gäller att vinna matchen framför båda målen och fortsätta våga. // Ledarna


Laguppställningar:

97 Lina Bergwall 

69 Sara Johnsson 

24 Linn Jeppsson Widerberg

11 NovaLee Henriksson 

14 Michaela Fröjd 

27 Emma Nilsson 

12 Kajsa Månsson 

3 Ebba Karlsson 

28 Lotta Andersson 

17 Emma Mannfolk 

21 Mathilda Lindman

87 Mika Riviére 

8  Moa Engwall 


Ledare 

Franko Gobic 

Jesper Steen

Jörgen Karlsson 

Anders Filipssons 

Felicia Petersson 


Domare:


Länk till aktuell tabell och resultat hittar ni här.


Herrar
Lördagen den 10 oktober kl. 13:00 spelar våra herrar hemmamatch i Division 1 Södra Götaland mot Warberg i Landskrona Idrottshall.

Försnack:

På lördag är det dags för match mellan två lag som står på noll poäng och där båda lagen kommer gå stenhårt för tre poäng. Vi har efter förra veckans match mot Partille fokuserat på anfallsspel då vi enbart mäktat med sex mål på två matcher, varav tre i numerärt överläge. Men jag tror det kommer vända för Landskrona Falcons denna helg, då vi på träningar gång på gång visar för oss själva att vi har ett spel i oss som är mycket bättre än det vi visat upp på matchdagarna. Så nu är det dags att släppa på stela handleder och börja våga spela, så vi kan bevisa att vi hör hemma i denna serie.


Som sagt har Warberg förlorat sina två första matcher och de vill nog inget hellre än vända hem med tre poäng från vår kära idrottshall. Men vi vill visa att det inte är lätt att möta Falcons i hemmaborgen. Man måste kriga för varje centimeter och oftast får man vända hem med noll poäng – och så ska det bli även för Warberg på lördag!


#87 Anders Lindberg


Laguppställningar:
2 Viktor Persson
3 Calle Hermansen - skadad
4 Joel Samuelsson
7 Gabriel Ohlsson - kvalmatch i fotboll med BBK
8 Ludwig Lehrecke
11 Thomas Ghilain
12 Kevin Assarsson-Toth - skadad
13 Oskar Jönsson
14 Joachim Rosengren
17 Peter Haaland Svensson
18 Filip Zellen
19 Robin Rolf
20 Tobias Ohlsson-Bååth
21 Karl Hansson
39 Oliver Jönsson - spelar match med H4-laget
44 Jakob Bjarke
59 Johan Immerstrand
66 Simon Brne
78 Melvin Bengtsson
87 Anders Lindberg
91 Alexander Persson

Ledare
Patric Johansson
Jakob Ohlsson
Pontus Nielsen

Domare:
Ola Nilsson, Bjuv
Mattias Sjöstedt, Knislinge

Länk till aktuell tabell och resultat hittar ni här.

 
Sponsorer