Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Landskrona Falcons hemsida!
I över 30 år har vi sysselsatt Landskronas barn och ungdomar och är idag en av Landskronas största föreningar.

Vi har verksamheter för flickor, pojkar, juniorer, damer, herrar, funktionshindrade och bredd-/motionsgrupper.
Vi jobbar också aktivt för ett jämställt tänk och för att det skall finnas förutsättningar för ett livslångt idrottande. 

Mod och Hjärta! Forza Falcons!
Herrar Division 1
Inför Pixbo med Karl Hansson
2020-10-23 09:39, Herrar Division 1
I helgen så murar vi igen..... Foto: Ulf Bjarke

Nu knyter vi näven!


Efter tre förluster i serieindelning är det nu dags för oss att vända trenden! Till helgen åker vi upp till Göteborg för att ta oss an Pixbo Wallenstam och vi har siktet på första trepoängaren! På lördag kommer ni se ett revanschsuget lag som vill visa att vi kan prestera så mycket bättre än vi gjort under säsongsinledningen. Efter ett längre uppehåll från seriespel har vi kunnat sätta oss ner och utvärdera de första matcherna och kunnat rätta till de bitar som sett mindre bra ut. Träningarna har sett bra ut och det gäller nu för oss att ta med det ut på matchen.  Precis som oss står Pixbo Wallenstam på noll poäng och vi förväntar oss en tuff match mellan två lag som vill ta sin första seger!


Forza Falcons!


/#21 Karl Hansson

 

Damer Division 1
Vinst för Damlaget mot FCH
2020-10-21 08:38, Damer Division 1
Mål jubel i klassiskt 6-2 resultat i derbyt.

Efter en tung inledning på säsongen så blev det vinst för damlaget i derbyt mot FC Helsingborg med 6-2. Tjejerna var på tårna direkt och beslutna att kämpa om varje cm.

Det var Falcons som startade bäst och vi tar ledningen genom Lotta Andersson snyggt framspelad av NovaLee Henriksson. Det var FCH som tar över de sista 12 minuterna av första perioden och trycker på Lina Bergwall stor spelade i målet och framför henne var det ett jätte bra jobbande försvar som höll rent . Det var inte alls orättvist när FCH kvitterade i den sista minuten, de hade verkligen jobbat för ett mål.

Vi går in i den andra perioden med positiv energi och Emma Nilsson gör 2-1. Därefter skapar vi ett par fina lägen att öka på. Med ett aggressivt försvarsspel så vinner vi mycket bollar och sedan när vi låter bollen rulla mellan varandra då går det fort. Mika Riviére ökade på till 3-1 på en fin passning från Linn Jeppsson W. Vi dra på oss en utvisning i slut minuten, men håller ut.

Utvisningen till FCH direkt i 3e perioden och Linn Jeppsson Widerberg smäller upp bollen i krysset till 4-1. Nu har vi medvind spelar mer avslappnat. 

Mika Riviére gör sitt andra mål till 5-1. Det syns att alla har rätt inställning och krigar för varandra även om FCH har bra chanser så är vi där och stör hela tiden. Emma Mannfolk gör 6-1 innan FCH reducerade till slutresultatet 6-2. 


FCH är ett lag som kommer växa med tiden de har många unga tjejer som gör det bra. Vi visade inställning och engagemang och en otrolig vilja rakt igenom, dock blir spelet lite lidande men var gör det när man tar 3 poäng. Nu gäller det att inte gå ner sig, ny match på lördag borta mot Willands. 


Målskyttar: Mika Riviére 2, Lotta Andersson, Linn Jeppsson Widerberg, Emma Mannfolk 

Herrar Division 1
Hemmamatch mot Warberg
2020-10-09 14:32, Herrar Division 1
Livesändning
Hemmamatch

På lördag är det dags för ny hemmamatch för herrlaget. Givet rådande pandemi så finns det fortsatt ett begränsat antal biljetter att tillgå. För att alla ska kunna ha möjlighet att få se matchen, så kommer det erbjudas livesändning. Gå in på nedanstående länk och njut av innebandy på lördag.
 
/Falcons
Herrar Division 1
Inför Warberg med Anders Lindberg
2020-10-07 13:15, Herrar Division 1
Ny hemmamatch på lördag Foto: Ulf Bjarke

Tre poäng ska bärgas


På lördag är det dags för match mellan två lag som står på noll poäng och där båda lagen kommer gå stenhårt för tre poäng. Vi har efter förra veckans match mot Partille fokuserat på anfallsspel då vi enbart mäktat med sex mål på två matcher, varav tre i numerärt överläge. Men jag tror det kommer vända för Landskrona Falcons denna helg, då vi på träningar gång på gång visar för oss själva att vi har ett spel i oss som är mycket bättre än det vi visat upp på matchdagarna. Så nu är det dags att släppa på stela handleder och börja våga spela, så vi kan bevisa att vi hör hemma i denna serie.


Som sagt har Warberg förlorat sina två första matcher och de vill nog inget hellre än vända hem med tre poäng från vår kära idrottshall. Men vi vill visa att det inte är lätt att möta Falcons i hemmaborgen. Man måste kriga för varje centimeter och oftast får man vända hem med noll poäng – och så ska det bli även för Warberg på lördag!


#87 Anders Lindberg

Herrar Division 1
Förlust i hemmapremiären
2020-10-06 10:18, Herrar Division 1
Partille kunde vända hem med tre poäng Foto: Ulf Bjarke

Förlust i hemmapremiären

 

Lördagens hemmamatch mot Partille slutade med en 3-5 förlust och vi står därmed fortfarande poänglösa efter den andra omgången. 

Nyheter från våra lag
Herrar Division 1, 23/10 09:39 
Damer Division 1, 21/10 08:38 
F -09/-10, 14/10 15:25 
Herrar Division 1, 09/10 14:32 
F -09/-10, 09/10 09:30 
Herrar Division 1, 07/10 13:15 
 
Sponsorer