SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Landskrona Falcons hemsida!
I över 30 år har vi sysselsatt Landskronas barn och ungdomar och är idag en av Landskronas största föreningar.

Vi har verksamheter för flickor, pojkar, juniorer, damer, herrar, funktionshindrade och bredd-/motionsgrupper.
Vi jobbar också aktivt för ett jämställt tänk och för att det skall finnas förutsättningar för ett livslångt idrottande. 

Mod och Hjärta! Forza Falcons!
Damer Division 1
Ny vinst för Damlaget
2021-12-05 08:41, Damer Division 1
Sara Johnsson var stabil i målet.

Trög startat Falcons vände och vann.

Damlaget spelade borta mot Willands och match inledningen var allt annat än bra.

 

Ett såsigt Falcons stod och tittade på när Willands skyfflade in bollar i mål. 3-0 efter knappt 6 min bakom en maktlös Sara i målet. Vi tog en timeout och samlade laget och förklara enkelt att matchen hade börjat. Därefter var det vi som höll i taktpinnen. Hanna Johansson reducerade omgående. Sofia Nilsson rullade in 3-2 innan paus och vi skjuter 16 skott på mål efter timeouten.

 

Vi släpper till 4-2 i början på 2a perioden när vi tappade markeringen. Tjejerna viker dock inte ner sig utan fortsätter trumma på framåt, Malin Svanh gör 4-3 snyggt framspelad av Hanna Johansson. Mathilda Magnusson skjuter in 4-4 med kvällens hårdast skott, 4-4 inför 3e perioden.

 

Det var samma linje i den 3e perioden vi jobbar fram fina lägen och tar bra beslut hela tiden vi stressar inte utan rullar på. Malin Svanh gör 4-5 och vändningen är komplett efter knappt 11 min. 17 sekunder senare Lyfter Sofia Nilsson in 6-4 , fram spelad av Hannah Nilsson. Efter målen spelar vi av matchen på ett bra sätt , stabilt försvarsspel och enkelt spel gör att Malin Svanh gör 4-7 i den sista minuten.

 

Som helhet en rättvis vinst trots den katastrofala inledningen så visade vi moral och styrka att vända och vinna. Alla gjorde sitt jobb var delaktiga i segern, en riktigt lag insats.

Nu vänta Stanstad på Torsdag hemma på IH KL: 20:00

Damer Division 1
Damlaget bröt en negativ trend.
2021-12-02 14:55, Damer Division 1
3 mål och pris till Malin Svanh

Efter en lite tyngre period med förlust i Dm borta mot FBC Malmö 3-4 och Höllviken 4-7, där en dålig period gjorde skillnaden så studsa vi på rätt spår igen. Vinst borta i derbyt mot FC Helsingborg med klassiska resultatet  6-2.

Vi har spelat bra ett tag nu utan att få den utdelning som nu kom mot FCH.

Vi startar bra och går fram till 2-0 via klapp klapp spel signerat målen signerad Malin Svanh och Sofia Nilsson. FCH reducerade dock direkt efter och var på gång efter det. Vi visade prov på bra anfallsspel och vassa omställningar där Mathilda Lindman ökade på till 3-1 innan paus på en kontring.

 

Den andra perioden var tuffare fysiskt och Lagen tog ut varandra. Halvvägs in i perioden så får FCH en straff som Sara Johnsson räddar. Vi spelar lite mer avslappnat och vårdar bollen vilket bär frukt ,Mathilda Niskanen ökar på till 4-1.

FCH gav inte upp utan reducerade ganska omgående.

4-2 inför den 3e perioden som vi kontrollerar, bra försvarsspel och en stabil Sara Johnsson i mål. Malin Svanh gör både 5-2 och 6-2 i en match som vi vinner rättvist. Vi var starkare framför båda målen och spelade stabilt över 60 min.

 

Den senaste matcherna har vi roterat på våra 3 målvakter Saga Ekberg som var lysande mot Malmö och Lina som var bra mot Åstorp och idag Sara, känns tryggt att ha denna trio.

Spelmässigt har det gått framåt och speciellt nu när Malin Svanh är åter tillgänglig för spel efter lång frånvaro. Vi blickar framåt mot lördag då vi åker till Kristianstad och mötet mot Willands.

Damer Division 1
Hemma match för Damlaget
2021-11-13 14:36, Damer Division 1
Sol Johansen

Åstorp hemma på söndag KL 16:00. Vi kör en nystart på säsongen då vi inte spelat på ett par veckor. Vi har kunnat träna och förbereda oss i lugn och ro. Matcherna mot Åstorp brukar var tuffa och jämna, det blir säkert så även denna gång. Vi har ett tufft spelschema nu med 3 matcher på 7 dagar så vilan har gjort oss väl.

 

Så här säger Sol Johansen som fått en lyft här i Falcons och gjort en bra säsong så här långt.

 

Efter två tunga raka förluster tror jag att vi alla i laget är riktigt taggade på en revansch . Vi har inte spelat som bäst de senaste matcherna. Nu har vi inte haft match på över 2 veckor vilket gör att vi har kunnat ladda upp extra mycket till den kommande matchen. På Söndag är det Åstorps tur att komma till IH. Känslan är dock att det kommer vara en tuff och tight match. Men som sagt, vi alla är väldigt taggade och kommer ge Åstorp en riktig match. Jag tycker att vi spelar ihop oss bättre och bättre med tiden vilket är väldigt skönt! Förhoppningen är såklart att få med 3 poäng in i tabellen.

 

Hoppas vi ses ute på IH på söndag! 🖤

Innebandy på skoltid
2021-11-09 09:19

Landskrona Falcons samarbetar med följande skolor för att erbjuda innebandy på skoltid: 

 

Landskrona School of Sports 

Landskrona School of Sports är en grundskola för årskurs 4-9 där eleverna erbjuds att ha sin specialidrott på schemat 3 dagar i veckan. Dessa lektioner utgör ”Elevens val”. Eleverna kan välja mellan fotboll, ishockey, ridning, friidrott, innebandy, dans samt E-sport. 

 

Undervisningen sker av skickliga instruktörer från de klubbar som Landskrona School of Sports samarbetar med vilka är Landskrona Falcons, Malmö FF (MFF-akademin), IF Lejonet, Landskrona Ridklubb, Landskrona Dansstudio och Area Academy. 

 

Läs mer på LASOS hemsida: http://lasos.se/ 

 

Instruktör för innebandyn på LASOS är Petri Manu från Landskrona Falcons 

Petris kontaktuppgifter: 

Mail: petri.manu@lasos.se 

Mobil: 0703-837383 

 
Öresundsgymnasiumet 

På Öresundsgymnasiet Landskrona erbjuds både spets och bredd i utbildningen. Det är en kommunal gymnasieskola som har alla de resurser som behövs för att garantera en riktigt bra utbildning. 

  

Med ett dussintal program med spjutspetsinriktningar kan du dessutom kombinera dina yrkesmässiga och akademiska ambitioner med idrottssatsningar inom ramen för NIU, LIU och Idrottsprofil. 

 

Läs mer på deras hemsida: 
https://www.landskrona.se/oresundsgymnasiet-landskrona/  

 
Läs mer om deras idrottsutbildning: 
https://www.landskrona.se/oresundsgymnasiet-landskrona/-idrottsgymnasium/  

 

Infofolder om innebandyn:  

https://www.landskrona.se/globalassets/skolor/oresundsgymnasiet-landskrona/oresundsgymnasiet_infofolder_innebandy-003.pdf  

 

Film om Öresundsgymnasiumet:

https://www.youtube.com/watch?v=xcQjsnNsB2w  

 

Instruktör för innebandyn på Öresundsgymnasiet är Franko Gobic från Landskrona Falcons 

Frankos kontaktuppgifter: 

Mail: fralle@live.com  

Mobil: 0734-359977 

Herrar Division 1
Max Olsson klar för herrlaget
2021-11-05 09:31, Herrar Division 1
Max Olsson återvänder till H1-laget

Max Olsson tar kliver upp till H1-laget

 

Landskrona Falcons herrlag fortsätter att bygga för framtiden och blickar nu framåt mot att äntligen kunna få spela en säsong i division 1. I arbete med att sätta samman truppen inför kommande säsonger, så kan herrkommittén glädjande meddela att Max Olsson, fostrad genom de egna leden och med flera års erfarenhet från herrlaget, nu åter är en del av H1-laget.

Nyheter från våra lag
F -09/-10, 06/12 15:35 
Innebandyskolan (IBS) - Pojkar (-14/-15), 05/12 09:49 
Damer Division 1, 05/12 08:41 
Damer Division 1, 02/12 14:55 
F -09/-10, 29/11 07:31 
F -07/-08, 23/11 00:08 
 
Sponsorer