Femte raka för herrlaget
2018-11-11 13:03
Thomas bjöd tillresta besökare från Belgien på 3 mål :-) Foto: Express-Foto
Falcons inkasserade sin femte raka vinst

På lördagen gästades herrlaget av Svedala och efter en mindre lyckad första period, så lyckades laget kraftsamla resurser till att vända matchen till en vinst med 9-4.
Matchen inleddes med att Tobias Ohlsson-Bååth hittade över med en diagonalare till Thomas Ghilain som stod för ett av kvällens första tre mål.  Kort efter detta kvitterade Svedala efter att de lyckats bryta boll högt upp i banan. Efter detta blev Falcons spel lite ängsligt. Passningstempot blev lågt och till stillastående spelare. Likaså överläts hela tiden initiativet till någon annan och samtliga femmors spel "kuggade liksom inte i". Svedala lyckades också i slutet av perioden, i ett power-play, stänka in ett ledningsmål.

Laget hamnar således i underläge i första perioden och är inte riktigt på tårna från start. Sedan så händer det som hänt ett antal gånger under säsongen och som lite definierar denna härliga grupp. Laget har ett gott snack i periodpaus, alla självrannsakar sig, de snackar ihop sig i femmorna, knyter näven och enas om att höja passningstempot och spela snabbare, rakare och enklare.

Vad händer därefter? Jo, laget går ut och kör över motståndet fullständigt och vinner andra perioden med 4-0. Några godbitar att ta med sig är Jakob Bjarkes distinkta kvittering med ett fint skott som är så nära krysset som man kan komma (se highlights på Youtube som Andie Fleuron trevligt har sammanställt). Likaså hade laget ett "fint rull" i power-play, där Andie Fleuron hittade över till Anders Lindberg som med ett direktskott kunde trycka in.

Inför sista perioden var därmed ställningen 5-2 till Falcons. Efter halva sista perioden reducerade Svedala till 5-3, men ganska omgående kunde Falcons utöka ledningen till 6-3 efter att Andie Fleuron stormat framåt längs med sarg och hittat över med en pass till Marcus Wikström som kunde hänga in bollen med ett fint direktskott. I slutet av matchen tog Svedala ut målvakten och det trillade in några ytterligare mål så att slutresultatet kunde skrivas till 9-4.

Sammanfattningsvis, efter en bedrövlig första period, så knyter killarna nävarna och lyfter sig rejält och kontrollerar tillställning fullständigt under andra och tredje period.

Nu närmast väntar bortamatch mot FCH på torsdag. Vi gnuggar på och kommer lova våra tillresta supportrar att vara på tårna redan i första perioden denna kväll!