Dramatik mot FCH
2018-11-16 11:34
Jakob Bjarke avgjorde i "sudden". Foto: Express-Bild

På torsdagen var herrlaget i Helsingborg för bortamatch mot FCH. Efter en dramatisk sista period med tillhörande sudden, så var det Falcons som kunde vända hemåt med 2 poäng i bagaget.

Laget har i några matcher haft en lite mindre bra inledning på matcherna, men de första tio minuterna mot FCH var laget verkligen ”på” och hade bra rörelse och kom till ett antal avslut. Mycket riktigt så kunde också laget ta ledningen efter knappt halva första perioden. I stället för fortsatt bra ”rull” och ännu ett mål, så kunde FCH efter några minuter kvittera. Detta blev tyvärr startskottet på en lång period i matchen då Falcons fullständigt kom ur rytm. Innan första period var slut hade FCH också tagit ledningen i matchen.

Andra perioden fortsatte som första slutade och i den andra perioden kändes nästan laget ”förlamat”. Inget snack, ingen rörelse och initiativet överläts hela tiden till någon annan, vilket medförde att FCH kunde utöka sin ledning till 1-4 innan perioden var slut.

Om en match kan byta skepnad så var det precis det som inträffade i sista period. Efter några minuter kunde Philip Mattsson kliva upp från backplats och svepa in 4-2. FCH replikerade med ett mål till 5-2. Falcons replikerade därefter med ytterligare ett backmål – denna gång signerat Andie Fleuron. Falcons tog time-out och laget gick upp i hög press. Detta betalade sig ganska omgående då laget i efterföljande byte kunde kontra in 5-4. Lagets momentum var total och efter ytterligare några minuter kom också kvitteringen av Jakob Bjarke. Falcons kändes riktigt heta och det skapades flertal chanser till att avgöra. Matchen gick dock till ”sudden” och i denna skapade båda lagen fina chanser, men det var Falcons som kunde dra det längsta strået, då Jakob Bjarke kunde vinna boll högt upp i banan och hänga in bollen. Laget kunde därmed vända hem med bonuspoängen.

Sammanfattningsvis: FCH ägde fullständigt matchen i 30 minuter och Falcons var klart bäst i de första 10 samt de sista 20 minuterna. Kryss på ordinarie tid och Falcons momentum i slutet av matchen gav bonuspoängen. Vi får gnugga på lite småsaker, för nu väntar tre mycket viktiga matcher mot toppkonkurrenterna Bjärred, Willands och Engelholm.