Första förlusten för herrlaget
2018-11-23 11:36
Kevin Assarsson-Toth var pigg mot Bjärred! Foto: Express-Bild

Herrlaget åkte på sin första förlust

På torsdagskvällen var herrlaget i Bjärred för seriematch. Efter en katastrofal första period hämtade sig inte riktigt laget och när matchen var slut hade laget inkasserat säsongens första förlust.

Första perioden innehöll som sagt endast ett lag på plan och innan chocken hade lagt sig, så stod det 4-0 på tavlan. Falcons reducerade två gånger, men när periodvilan ljöd så stod det 5-2 till Bjärred.

Efter den bedrövliga första perioden, så spelade Falcons därefter upp sig rejält och även om Bjärred lyckades även få in 6-2, så kändes laget klart piggare. Efter sju minuter kunde också Kevin Assarsson-Toth hänga in ett mäktigt dragskott. Några minuter innan periodvilan kunde Tobias Ohlsson-Bååth tråckla in ännu en reducering.

Lagets momentum fortsatte i tredje perioden och först reducerade Alexander Azelius innan Andie Fleuron, i ett power-play, drog in ett härligt dragskott i krysset. Laget hade således vänt en mardrömsöppning på matchen till ett lika läge och det återstod drygt tio minuter av matchen. Laget fortsatte skapa ett flertal bra lägen, som var ytterst nära att resultera. Istället inträffar en händelse som kom att vara matchavgörande. Istället för en utvisning med sig (där en spelare i Falcons blev rejält nertryckt på mittplan), så kunde Bjärred kontra in ett ledningsmål. Laget klev upp och la press, men tyvärr så medförde en 2+2 utvisning i slutet av matchen att laget fick jaga en kvittering med en man kort. Trots två riktigt bra chanser i numerärt underläge, så kom laget inte närmare denna kväll.

November är en intensiv månad och redan i morgon är det dags för revansch då Willands kommer på besök till Landskrona. Vi kan lova att vi kommer vara magiskt laddade från start och inte bjuda på någon millimeter!