Seger mot IK Stanstad
2015-10-12 08:40

På säsongens andra match stod IK Stanstad för motståndet, hemma på IH. Spänningen var påtaglig innan match då vi förlorade premiären snöpligt mot Kävlinge. Dessutom har vi respekt för IK Stanstad från tidigare möten och att de visar från sina två första matcher på säsongen att man kan göra mycket mål.
Redan efter knappt tre minuter gör Sofia Nilsson (Ass.Linnea Jönsson) 1-0 och spänningen släpper något. IK Stanstad viker sig dock inte utan reducerar och tar även ledningen med 1-2 innan perioden är slut.
P.g.a kommunikationsfel kommer vi sent in på plan efter första pausen och får en två minuters utvisning för "fördröjande av spel" vilken IK Stanstad utnyttjar och utökar ledningen till 1-3.
Tjejerna behåller trots det lugnet och elva minuter in i andra släpper det lite då Johanna Kvist reducerar på egen hand till 2-3, Hannah Nilsson (Ass.Felicia Petersson) kvitterar halvminuten senare och när uret står på 12:44 tar vi åter ledningen genom Linnea Jönsson (Ass.Paulina Pavlovic). Fyra minuter kvar av perioden får vi en utvisning men tjejerna jobbar kopiöst i boxplay och perioden slutar 3-1 (4-3).
Stanstad chocköppnar tredje perioden och reducerar till 4-4 redan efter 27 sekunder, men innan de hunnit firat färdigt gör Felicia Petersson endast 16 sekunder senare 5-4 (Ass.Paulina Pavlovic). Exakt två minuter senare gör Sofia Nilsson helt på egen hand, förlösande 6-4 och fem minuter in i perioden ser vi ytterligare ett mål från Linnea Jönssons klubba 7-4 (Ass.Johanna Kvist) och allt känns såklart ganska lugnt. Lugnet förvandlas nio minuter in i tredje till panik (i allafall för undertecknad) när motståndarna gör både 7-5 och 7-6 inom loppet av en minut och Patrik/Tony tvingas ta timeout.
12:45 på klockan gör Sofia Nilsson sitt tredje mål (Ass.Lotta Andersson) för aftonen, och det känns som vi får lite lugn och andrum mellan IK Stanstads vassa kontringar. Gästerna tar ut målvakten från och till de sista minutrarna men utan resultat. Lotta Andersson sätter istället spiken i kistan (Ass.Paulina Pavlovic) med två minuter kvar av perioden och matchen slutar 9-6
Skott: P1 9-11, P2 16-7, P3 8-11 (totalt 33-29)