Många mål när Damlaget spelade mot Malmö
2021-10-11 08:11
Hannah Nilsson 3 målskytt

Det blev en fartfylld match för Damlaget mot Malmö, högt tempo och bra spel från båda lagen. Hannah Nilsson ger Falcons ledning efter 4 min. Malmö kvitterade halvvägs in i perioden, lite snöpligt då vi låg på för 2-0, istället kontrade Malmö in målet. Sol Johansen ger Falcons åter ledningen i slutet på perioden, 2-1 i paus.

I inledningen av den andra perioden åker Malmö på en utvisning. Vi har ett bra powerplay, Hannah Nilsson ökar på till 3-1 precis när Malmö blir fulltaliga.

Vi fortsätter spelar bra och vaskar fram chanser men målen uteblev, istället så reducerade Malmö till 3-2 när man etablerade ett tryck då vi kom lite fel i byten. Med 6 min kvar åker vi på en utvisning och Malmö kvitterade till 3-3. Efter kvitteringen sätter Malmö hög press, då sprang Mathilda Lindman iväg på en kontring och spelade snyggt fram till Sofia Nilsson som satte 4-3. Malmö kom dock tillbaka, med ett skott i stolpen som via ryggen på Målvakten gick i mål till 4-4.

Spännande 3e period som böljade fram och tillbaka där båda lagen försvarade sig bra. 13:33 gör Hannah Nilsson sitt 3e mål, 5-4. Vi fortsätter skapa ett par vassa chanser bla skott i ribban, men bollen ville inte in. Med 2 min kvar åker vi på en oturlig utvisning och Malmö kvitterade åter. 5-5 stod sig matchen ut. Även 5 min sudden blev mållöst.

Som helhet en väldigt bra match i ett högt tempo, så klart lite snöpligt att tappa poäng så i slutskede, men så är det ibland, det tillhör spelet. Vi gör en bra insats och vi tar med oss det fina anfallsspelet som vi presterar.