Snöplig förlust för Damlaget
2022-10-04 17:21
2 målskytt Lotta Andersson

Det blev förlust i premiären för Damlaget i en jämn match. Det var första matchen för laget denna säsong , så det är lite svårt att veta var vi står, det med tanke på att vi har fått in många nya tjejer.

Höllviken hemma, ett lag som vann serien och även kvalspela till Allsvenskan.

Vi började matchen mycket bra  via två mål av Lotta Andersson så går vi fram till en tidig 2-0 ledning. Höllviken jobba sig in i matchen både reducera och kvittera. Med 2 sekunder kvar av perioden gör Novalee Henriksson 3-2 till Falcons.

2a perioden var Höllviken bättre inledningsvis och vänder på matchen, vi var inte riktigt på tårna och går bort oss. Vi lyfter vårt spel efter hand och jämnar ut matchen. Båda lagen skapar många målchanser utan att få till det, 3-4 inför sista.

3e perioden var ganska jämn, två bra målvakter höll siffrorna nere. Kajsa Månsson kvitterade till 4-4 halvvägs in i perioden. Det blev händelserik avslutning på matchen. Vi har ett par riktigt bra lägen att ta ledningen men med 28 sekunder kvar studsade bollen ner på en klubba och ställer en otroligt bra Sara Johnsson i målet. Lite snöpligt slut i en match som hade varit mer rättvist med delad pott.

Vi är otroligt nöjda med tjejernas insats med tanke de förutsättningarna vi har haft in för säsongen så gör alla en kanon match. Nu gäller det att fortsätta gnugga på detaljer i spelet för att nå nästa nivå.