Tung förlust på lördagen
2015-11-23 14:36
Snöpligt slut efter den första perioden. Foto: Express-Bild

Tung förlust

Det var mycket som var på spel under lördagen vi hade två poäng upp till Malmhaug innan matchen. Vi hade stenkoll på vad vi skulle göra och börjar första perioden med mycket fart och frenesi. En period där vi inte låter Malmhaug ha mycket att säga till om. Perioden står också 5-1 till oss och allt känns riktigt bra.

Vi har ett bra snack i paus om att det är bara att fortsätta jobba som vi har gjort under den första perioden. Andra perioden känner man att Malmhaug kommer in med mer hunger för att vända matchen så de är mer spelförande i inledningen, men känslan är att i 5 mot 5 spelet kommer de inte komma långt. Tyvärr är detta en period där ”special teams” kommer att avgöra utfallet på matchen och tyvärr ingen bra period från oss i varken power-play eller box-play. Malmhaug får sitt första power-play 6.07 in i andra perioden och de gör då 5-2. Några minuter senare får vi chansen att spela 5 mot 3 och istället för att ta tag i matchen igen och göra något mål så gör de 5-3 mot oss. Lite senare i andra perioden lyckas vi få två utvisningar ungefär på samma gång som resulterar i att de får spela 5 mot 3 mot oss och gör två mål i sitt power-play så det står 5-5.

Inför sista är det alltså utjämnat och det ska bli en avgörande sista period. Två minuter in i matchen får vi ännu en utvisning och de straffar oss hårt igen och gör 5-6 på oss och tar ledningen. Vi försöker att komma ifatt under resterande period men, trots ett antal kvalificerade lägen och en straff, så lyckades inte laget få till en kvittering. Summeringen av detta är att i spelet 5 mot 5 vinner vi matchen med 4-1 och det känns som de skapar väldigt lite farligheter. Tyvärr så drar vi på oss fyra mindre bra utvisningar som resulterar i fyra mål och släpper in ett mål i vårt 5 mot 3 spel. Så där är vissa saker som vi får ta med oss och förbättra och saker som vi gör bra som vi får ta med oss till kommande helg.

Nu siktar vi mot söndagens bortamatch mot Örlogsstaden.