Seger med 15-2 mot Slätafly
2014-10-07 08:48
Thomas Ghilain gjorde fyra poäng. Foto Ulf Bjarke
Det var ett SST NET Falcons som gick på halvfart i den första perioden mot Slätafly på lördagseftermiddagen. Den rätta tändningen och koncentrationen såg ut att saknas från start och Slätafly tog också ledningen i matchen med 1-0 efter 4.37.

Strax därefter gjorde Felix Bengtsson sitt första mål för SST NET Falcons framspelad av Max Winther. Kul för den unge Bengtsson.

Micke Thun ökade sedan på ledningen till 2-1 i SST NET Falcons effektiva powerplay med ett hårt skott mot krysset.

I slutet av perioden hittade comebackande Viktor Andersson Max Winther i en yta vid bortre stolpen och Winther bombade in bollen.

Andersson blev i slutet av perioden utvisad efter en obstruktion på mittplan och i början på den andra perioden gjorde Slätafly reduceringen till 3-2 efter en fin diagonalpass i powerplay.

Någonstans här i början av den andra perioden kom scenförändringen för SST NET Falcons. Spelet blev mycket mer koncentrerat, passningarna började sitta på bladen och i närkampsspelet var det helt plötsligt full pott som vi är vana att se laget spela innebandy.

Niklas Dahlström replikerade snabbt gästernas reducering och gjorde 4-2 till SST NET Falcons snyggt framspelad av Stefan Zyszczak. Skottet var fint placerat vid bortre stolpen.

Efter ungefär halva matchen fick SST NET Falcons frislag framför gästernas mål och Stefan Zyszczak grundlurade försvaret när han la fram bollen till Viktor Andersson vid bortre stolpen. Andersson kunde raka in bollen i den tomma kassen.

Sedan var det dags för firma Winther och Rickard Jakobsen att dryga ut ledningen till 6-2 innan kvicke Marcus Wikström kontrade in 7-2 på pass från Thomas Ghilain. Belgarens andra assist för kvällen.  Christian Persson  gjorde 8-2 efter att Viktor Andersson vunnit boll i hörn och Stefan Zyszczak stått för ännu en strålande framspelning så avslutade lagkaptenen iskallt i friläge. SST NET Falcons gjorde i den här delen av matchen fyra mål på mindre än fyra minuter.

Sebastian Mattsson avslutade målskyttet i perioden till 9-2 med ett skott rakt upp i bortre krysset efter att Rickard Jacobsen stått för en fin diagonal innan Mattsson trampade in i banan.

I den tredje perioden gjorde Christian Persson 10-2 till efter en fin kombination med Viktor Andersson och Andreas Klingebrant.

Persson spelade sedan fram Thomas Ghilain till två raka mål och ställningen var 12-2.

Max Winther ökade på till 13-2 på assist från Sebastian Mattsson och Christan Persson krutade in 14-2  och sitt femte poäng i matchen lågt under målvakten efter att Niklas Dahlström hittat honom i slottet.

Sebastian Mattsson avslutade sedan målskyttet denna kväll fram till 15-2 efter pass från Rickard Jacobsen. 15-2  blev också slutresultatet och Slätafly får åka hem och slicka såren efter utskåpningen denna lördag. Slätafly som i veckan innan hade tagit poäng av Oskarshamn hemma.

På lördag väntar Lönsboda borta för SST NET Falcons, ett Lönsboda som alltid är svårspelat i sin hemmahall så det gäller för Falconsgrabbarna är vara vakna från start i den matchen och komma ner på jorden direkt efter storsegern.