Munka segrade i Landskrona
2014-12-02 16:58
SST NET Falcons brukar visa upp ett kraftfullt och stabilt spel hemma i Landskrona och mot Munka/ljungby brukar det bli tuffa derbyn där SST NET Falcons oftast har vunnit.

Denna gången hade dock hemmalaget inte mycket att sätta emot ett enormt taggat bortalag som dominerade varje del av spelet på fredagskvällen. Munka vann de flesta dueller och visade upp en vinnarmentalitet som helt såg ut att saknas denna kvällen i hemmalaget. Laget såg närmast chockat ut när de blev bortkontrade gång på gång och inte kom i närheten av bollen i försvarsspelet.

Efter 7.38 av matchen stod det 0-4 och coach Patric Johansson tog timeout. SST NET Falcons spelade upp sig och gick fram till 3-4 efter mål av Max Winther gånger två och Viktor Andersson. Det kändes dock mer som ett resultat av att bortalaget slappnade av efter den starka inledningen och i slutet av första perioden utökade bortalaget ledningen till 3-5 efter slarv, svaghet framför eget mål och dåligt fokus från SST NET Falcons.

Den andra perioden präglades av ställningskrig och var ganska jämn spelmässigt. Christan Persson reducerade till 4-5 i powerplay men strax därefter gjorde Munka 4-6 på ett av många misslyckade uppspel från hemmalaget och en dålig backchecking där Daniel Lind i hemmakassen lämnades ensam längst bak. Munka gjorde även 4-7 innan den andra perioden var slut i boxplay mot ett paralyserat hemmalag.

Den sista perioden blev en avslagen historia där Munka kontrollerade händelserna på banan och vann perioden med 4-1. Det hjälpte föga att Sebastian Mattsson gjorde reduceringen till 5-9 i boxplay utan matchen slutade välförtjänt 11-5 till bortalaget som passerade SST NET Falcons i tabellen.

Beroende på hur matchen mellan Halmstad och Lagan slutar i morgon kväll så parkerar SST NET Falcons sexa eller sjua i serien inför den viktiga hemmamatchen mot Halmstad 20 december.

Kom och stötta laget till tre poäng i den viktiga fighten!