Magisk vändning för herrlaget
2019-10-13 18:50
En bild säger mer än tusen ord! Glädje efter 6-5-målet mot Bjärred! Foto: Peter Lindblad

Stark lagmoral gav 3 poäng

Under lördagen var det dags för herrlaget att spela sin tredje seriematch denna säsong då laget begav sig till Bjärred. Efter en mindre bra inledning på matchen var ställningen 5-0 till Bjärred i mitten på andra perioden. Laget tog sig dock samman och genom en urstark vändning till 5-6 lyckades Falcons få med sig tre poäng hem till Landskrona!

Första perioden var relativt välspelad med chanser åt båda håll. Lite enkla misstag från laget medförde dock att hemmalaget kunde gå till pausvila med en 2-0 ledning.

Andra perioden inleddes tyvärr i samma manér och Bjärred fick successivt mer tryck, vilket i kombination med några olyckliga beslut medförde att Bjärred, 09:06 in i den andra perioden, hade utökat till hela 5-0.

Här kunde matchen varit "död", men istället för att börja gnälla på varandra så stod laget för en kollektiv kraftsamling och snart var det Falcons som tryckte på offensivt mot Bjärred som därmed fick freda sitt mål. Målet lät inte vänta på sig och efter 11:18 kunde Joachim Rosengren påbörja vad som skulle komma att bli vändningen. Därefter avvärjde laget två minuters numerärt underläge vilket gav ytterligare energi. Falcons fortsatte att trycka på offensivt och fick på nytt utdelning då Jakob Bjarke, med dryga tre minuter kvar av den andra perioden, kunde sätta dit 5-2 reduceringen med ett mycket vackert handledsskott. Andra perioden slutade således 3-2 till Bjärred men detta till trots så var känslan inom laget att det nu var Falcons som förde matchen.

I periodpausen var fokus att bibehålla momentum och fortsätta trycka på mot Bjärreds mål. Detta gav omgående resultat och redan efter 01:14 kunde Tobias Ohlsson-Bååth sätta ditt 5-3 efter bra presspel från laget. Detta följdes av ytterligare ett Falconsmål då Joachim Rosengren kunde möta ett inspel mot ett lågt försvarande Bjärred. I samband med målet tog Bjärred timeout och försökte kraftsamla, 16:33 kom dock kvitteringen då Jakob Bjarke lyckades få bollen i nät från dålig vinkel! Kort därefter fick laget ett frislag nära Bjärreds mål. Genom en klassisk frislagsvariant kunde Robin Rolf dundra in ledningsmålet som tillika visade sig bli segermålet! Vändningen från 5-0 till 5-6 var därmed ett faktum. Magiskt!

Tredje raka vinsten för herrlaget var därmed inkasserad och ”heja, heja, heja Falcons” ekade från omklädningsrummet… Från Bjärreds-matchen tar vi med oss den urstarka moral laget visar prov på och erfarenheten som kommer av att få uppleva denna typ av vändningar och förändrade matchbilder. I veckan får vi nu slipa på detaljer så att vi framöver, förhoppningsvis, inte sätter oss i samma situation!

Tack till den tillresta klacken och vi ser fram emot att än en gång få bjuda in alla till en spännande match på lördag klockan 16:00 i Idrottshallen då vi möter nykomlingen Eslöv, ett lag med många tidigare Falconslirare.