Stark första period bäddade för fjärde raka!
2019-10-21 10:19
Anders Lindberg stod för det viktiga 7-5 målet. Foto: Ulf Bjarke
Under lördagseftermiddagen tog Falcons herrlag emot Eslövs IBF hemma i Idrottshallen. Hela 243 åskådare hade letat sig ut till Idrottshallen denna dag och de skulle få se Falcons ta en fjärde raka segern då slutresultatet skrevs till 8-5.
Falcons inledde matchen starkt och redan efter dryga fyra minuters spel kunde Thomas Ghilain ge Falcons ledningen på ett frislag. 08:16 in i den första perioden utökade Falcons ledningen till 2-0, denna gången genom ett välplacerat skott från Kevin Assarsson. Därefter fortsatte Falcons att spela bra innebandy och av bara farten kunde Joachim Rosengren ge Falcons en 3-0 ledning med ett fint dragskott innan Robin Rolf utökade till 4-0 efter fint spel. I samband med detta mål tog Eslöv timeout då klockan stod på 15:06 och reduceringen lät inte vänta på sig - 15:32 kunde bortalaget göra 4-1 vilket också blev periodens slutresultat.

I andra perioden var det Eslöv som inledde bäst och 04:33 in i den andra perioden fick man också utdelning då man reducerade till 4-2. Detta gav Eslöv energi samtidigt som Falcons hade svårt att bibehålla momentum från första perioden. Dryga elva minuter in i den andra perioden kunde dock Joachim Rosengren, med sitt andra mål för dagen, ge Falcons en 5-2 ledning. Eslöv reste sig dock omgående och reducerade till 5-3. I detta skede stod matchen och vägde, Falcons fick då ett powerplay vilket nyttjades på bästa sätt - Thomas Ghilain gjorde 6-3 vilket också blev det sista som hände i den andra perioden.

Tredje perioden inleddes på samma sätt som den andra, det vill säga med en Eslöv reducering. Detta följdes utav ytterligare en reducering till 6-5 då klockan stod på 13:31. Falcons hade i detta skede av matchen svårt att få längre anfall på Eslöv vilket gav Eslöv mycket tid med bollen. 14:47 kunde dock Anders Lindberg göra 7-5 efter en mycket fin prestation. Efter detta kontrollerade Falcons matchen även om Eslöv tryckte på för en reducering. Med dryga minuten kvar kom spiken i kistan då Robin Rolf kunde göra 8-5 i en omställning.

Till den för dagen stora publikens jubel kunde Falcons ta 3 nya poäng! Detta innebär att herrlaget efter fyra omgångar nu är obesegrade och härnäst väntar Munka Ljungby IBK Akademi på bortaplan fredagen den 25/10, kom gärna och stötta oss!