Fortsatt serieledning!
2019-11-18 09:09
Killarna fick jubla sex gånger på fredagen. Foto: Ulf Bjarke

Fortsatt serieledning efter vinst mot Skurup!

Under fredagskvällen besökte Falcons Skurup Sparbank Arena för att försöka vara första laget att vända hem med en seger. En ganska tillknäppt och jämn match slutade till slut med en 4-6 seger för Falcons.

Matchens första tekning vanns av hemmalaget som därefter spenderade sitt första byte med att passivt spela runt bollen lågt på egen planhalva, ett byte som skulle symbolisera stora delar av matchen. Skurup ville dra ner på tempot från start och hindra oss från att äga bollen, vilket de till viss del lyckades med. I första perioden hade vi svårt att komma in i matchen och etablera något bra anfallsspel, det fanns chanser åt båda håll men perioden var överlag ganska händelsefattig. Efter en slarvig sekvens där vi sätter igång ett snabbt frislag samtidigt som vi var mitt i ett byte resulterar i en utvisning då vi har för många spelare på planen. Skurup tar till vara på läget och gör 1-0 i powerplay, man utökar därefter sin ledning till 2-0 under den första perioden.

I periodvilan så var vi alla eniga om att vi inte var nöjda med den första perioden. Vi hade blivit för ivriga och otåliga i försvarsspelet och inte riktigt kommit åt motståndarna. Samtidigt hade vi ett alldeles för lågt bolltempo inom laget för att skapa giftiga lägen offensivt. Vi gick in i den andra perioden med ny energi och redan efter fyra minuter kunde Phillip Matsson genom ett bra press-spel ta tillvara på en felpass från hemmalaget och göra 1-2. Skurup svarar direkt genom att göra 3-1 efter mindre än en minut, men vi hänger inte med huvudena för det utan kör på med vårt eget spel. Innan perioden var över hade Anders Lindberg krigat in 2-3 och Robin Rolf hade kvitterat matchen med ett välplacerat direktskott efter en öppnande passning från stekhete Philip Mattsson.

Vi gick in i den andra periodpausen med en bra känsla. Vi hade gjort det bättre på samtliga punkter vi tagit upp i första periodpausen, men vi visste att vi hade mer att ge. Den tredje perioden började bra, redan efter en minut får vi ett powerplay. Detta förvaltas på ett fint sätt när Anders Lindberg slår en smörpass till Thomas Ghilain som med ett distinkt avslut ger oss ledningen första gången denna kväll. Vi spelar väldigt bra under denna delen av matchen vilket gör att vi även utökar ledningen till 3-5 genom en fin omställning där Mattson hittar Tobbe. I detta skede av matchen så kändes det som att vi hade ganska bra kontroll över matchen, men då drar vi på oss en utvisning som resulterar i en reducering för hemmalaget. Skurup kraftsamlar i slutet och ger allt för att göra ett mål. Men istället för en kvittering så lyckas Mattsson med en backhand halvvolley göra ett riktigt supermål och luften går ur hemmalaget. Vi håller undan sista minuten och tar en fin bortaseger mot Skurup med 4-6.

Vinsten mot Skurup innebär att vi fortfarande innehar serieledningen i division 2. Nu blickar vi framåt mot nästa fredag då vi möter Höllviken på bortaplan.