Förlust i premiären
2020-09-29 09:16
Zenith drog längsta strået.... Foto: Ulf Bjarke

Förlust i seriepremiären

I helgen spelade herrlaget seriepremiär borta mot IK Zenith. Matchen slutade 5-3 till Zenith och herrlaget fick denna lördagseftermiddag vända hem från Göteborg utan poäng.

Matchen inleddes dock på bästa sätt och redan i första bytet kunde Jakob Bjarke båga in 0-1 och därmed ge Falcons ledningen. Några byten senare bröt Thomas Ghilain påpassligt bollen mitt framför motståndarnas mål och kunde behärskat placera in 0-2. Falcons hade därmed fått bästa tänkbara inledning på matchen. Några byten senare fick vi även med oss en utvisning. Istället för 0-3 kunde dessvärre Zenith reducera till 1-2 efter en något snöplig situation. Resterande del av perioden var en jämn historia utan några mål åt endera håll och i periodpausen var vi i bortalaget relativt nöjda med vår prestation även om vi tryckte på saker som vi kunde bättra på.

Andra perioden inleddes dock med att Zenith tog över matchen mer och mer utan att vi riktigt kunde svara upp. Som en följd av detta fick även hemmalaget med sig en utvisning efter sex minuters spel då vi låg steget efter Zenithspelarna. I följande boxplay råkade en av våra spelare ut för en tråkig incident, då han i ett försök att hålla i bollen under stundande boxplay åkte på en rejäl tackling vilket dessvärre ledde till att spelaren i fråga blev liggandes och ambulans fick tillkallas. Matchen fick därmed avbrytas under 45 minuter. Sett med Falconsögon kunde man hoppats på att detta ”break” skulle ha gett tid och kraft att ånyo ta tag i matchen men dessvärre fortsatte matchen att glida över allt mer till Zeniths favör och målen lätt inte vänta på sig, inom loppet av fem minuter efter det att matchen återupptogs, hade Zenith hunnit göra såväl 2-2 som 3-2. Med några minuter kvar av andra perioden kunde dock Anders Lindberg kvittera med ett välplacerat skott på frislag. Detta innebar att Falcons kunde ta med sig ett likaläge in i den andra periodvilan.

På nytt hade Falcons möjligheten att ”stäppa upp” ett snäpp men skärpan var inte riktigt där denna dag och istället kunde Zenith på nytt ta ledningen efter lite knappt halva den tredje perioden. Efter detta stod matchen och vägde, Falcons tog timeout och kraftsamlade för en forcering sista 5-6 minuterna men man hade inte riktigt marginalerna och skärpan idag och istället för 4-4 kunde Zenith göra 5-3 vilket också blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis en jämn match där vi inledde bäst men successivt gav över initiativet till Zenith. Som nykomlingar får man inget gratis och i lördags fick vi ett tydligt bevis på det. Härnäst stundar hemmapremiär på lördag mot en annan nykomling, FBC Partille, även de från Göteborg. Matchen spelas på lördag 13:00 i Landskrona Idrottshall – räkna med ett taggat hemmalag!