Sköna poäng för herrlaget
2016-01-26 10:29
Killarna fixade sudden-poängen. Foto: Express-Bild

Sköna poäng

Det nya året har inte börjat så bra sett till poängplock i serien, men där är ett grymt jobb i laget och ett härligt go’. Alla matcher på nya året har varit jämna även vår Skånemästerskapsmatch mot Åstorp var jämn, men som vi tyvärr förlorade med 6-5. Så sett till dessa matcher så har där funnits positiva saker som vi har tagit med oss och som vi jobbar på hela tiden.

Så var det dags för den så viktiga hemmamatchen mot Träslövsläge. Med en bra träningsvecka så kändes det bra inför matchen. De första tio minuterna i matchen var jämna där vi försökte ha ett högt tempo över hela banan, men vi fick tyvärr ingen utdelning i målprotokollet trots ett antal fina chanser. 12:23 in i första så fick vi ett power-play och det tog bara 26 sekunder innan vi gjorde 1-0 och efter detta hade vi ett bra momentum och vi gjorde även efter några minuter 2-0. Tyvärr får Träslövsläge in ett mål kort därefter och vi går till periodpaus med en uddamålsledning.

Andra perioden började med ett mål för bortalaget redan efter 22 sekunder. Känslan var att vi ville mer än dem denna match och efter bra tryck med mycket chanser så gjorde vi också 3-2. Efter ytterligare 14 sek hade vi även gjort 4-2. Men kort efter detta får Träslövsläge in ett skott som tar på en rygg och går i en båge ner bakom Franko. Killarna knöt dock näven och lyckades få in bollen två gånger om till ställningen 6-3. Matchen kändes under kontroll, men på något sett lyckas vi släppa in två mål under sista halvminuten av den andra perioden, på slarv i egen zon och lite orutin.

Tredje perioden liknade mycket de två andra där vi ville höja tempot och avgöra matchen. Vi gör också 7-5 fem minuter in i sista perioden. Därefter spelar vi bra innebandy fram till 15:40 då vi ger motståndarna nytt hopp via ytterligare ett slarv i uppspelsfasen. De sista fyra minuterna märks det att vi har förlorat en del tighta matcher för det blir väldigt försiktigt spel och det ger ju bortalaget hopp som också får in 7-7 på ett skott som tar på en klubba och byter riktning. Väldigt frustrerande. Laget visade i sudden att det var bara vi som skulle ha extrapoängen och vi avgjorde efter endast 1:12 in i sudden.