En poäng efter förlust i sudden
2014-11-16 12:27
Vöikers dominerade den första perioden I Fortnox Arena på lördagseftermiddagen och tog också rättvist ledningen i Powerplay när Sebastian Mattsson satt utvisad för obstruktion.

Vöikers hade även mycket boll och styrde matchbilden en aning i början på den andra perioden och 2-0 kändes logiskt även om det kom till efter att bollen slagits ur händerna på målvakten Daniel Lind. Bortalagets protester hjälpte dock föga mot domarna som bestämde sig för att blåsa mål.

SST NET Falcons började nu arbeta sig in I matchen och efter 14.03 kom reduceringen till 2-1 efter en snygg kombination av Christian Persson och Micke Thun där Rickard Jakobsen fick nöjet att smälla in bollen i öppet mål.

Samma nöje fick Viktor Andersson efter 16.34 när Sebastian Mattsson slog en fin passning på bortre stolpen och ställningen var 2-2 efter två perioder.

Den sista perioden i Växjö blev dramatisk. Vöikers tog återigen kommandot i matchen och gick fram till 4-2 när bortalaget stod på hälarna. Rickard Jakobsen reducerade dock blixtsnabbt på pass från Christian Persson och samme Persson kvitterade efter 13.22 på pass från Viktor Andersson.

Hemmalaget var i gungning och tog timeout efter 16 minuters spel i den tredje perioden. Efter det hade bägge lagen riktigt vassa chanser att ta tre poäng men det blev sudden och där drog Vöikers det längsta strået när de avgjorde matchen till 5-4 efter en kontring och SST NET Falcons fick med en poäng hem till Landskrona.

På lördag väntar serietvåan Röke borta för SST NET Falcons.