Seger för Falcons dam i Falkenberg!
2018-09-04 14:12

Falcons damer vann Falkenbergs försäsongsturnering.

Vi mötte bra lag med olika spelstilar och det i fulltidsmatcher. I den första matchen stötte vi på Falkenbergs IBK.

Falkenberg IBK (Gruppspel)

Detta var en tuff fysisk match med många närkamper och vi hamnade in underläge med 1-0 i den första perioden vilket även var resultatet efter två perioder.

Falkenberg ökade på i inledningen av den tredje till 2-0 innan Falcons kom igång. Vi visade stor moral gjorde tre raka mål och vann matchen med 3-2.

IBK Kungälv (Gruppspel)

I match nummer två stod IBK Kungälv för motståndet och det var ett skickligt omställningslag. Här började vi ypperligt och gick upp till en 2-0 ledning innan Kungälv fick utdelning på sina kontringar och gjorde två mål.

Vi gjorde 3-2 och hade ett bra tryck framåt men Kungälv ställde om skickligt och vände på matchen fram till 3-4. Men med kvällens hårdaste skott ordnade Hannah Nilsson 4-4 vilket även blev slutresultatet och vi skulle spela final.

FBC Kalmarsund U (Final)

Finalen spelade vi mot FBC Kalmarsund U som var mycket bra i egen zon. Finalen blev rafflande och spännande.

Kalmarsund tog ledningen i ett powerplay i den första perioden. Falcons tjejerna vände på det i den andra perioden med två snabba mål . Det var Falcons som höll i bollen mot ett väl samlat och tätt försvarande Kalmarsund. Lagen gjorde varsitt mål innan perioden var över.

3-2 till Falcons inför avslutningen. Båda lagen skapade chanser men det föll ett mål till och det var Falcons som avgjorde matchen med 1:30 kvar. Det var en härlig vinst och många slitna ben. Tre matcher på 24 timmar tar på orken. Tjejerna visade en härlig glöd och entusiasm, det tillsammans med den goda lagandan gjorde att alla var delaktig till segern. Gott kämpat av alla.