Isabelle Landgren gör 4-1 målet mot Höllvikens IBF. Foto: Peter Lindblad
Falcons damlag hade ett tight schema när man spelade två matcher på tre dagar mot två förväntade topplag i serien.

Summering av coach Gobic kommer här.

Munka-Ljungby IBK borta

Munka-Ljungby IBK borta var först ut, ett Munka som av många är den stora seriefavoriten denna säsong.

Vi var inte på tårna i inledningen av denna match utan Munka tar ledningen redan i den första minuten. Vi äter oss in i matchen allt eftersom och Linnea Selmerhagen kvitterar efter 7 minuter.

Det var en svajig match med mycket omställningar och Munka återtar ledningen efter 15 minuter, sekunder senare gör dom även 3-1 vilket även var resultatet i paus.

Summering: En bedrövlig insats från vår sida i denna period.

Bättre fart i andra perioden som vi äger nästa helt. Malin Svanh reducerar efter 3 minuter och Lotta Andersson kvitterar till 3-3 nån minut senare. Förutom dessa mål skapar vi många bra lägen, men missar tyvärr.

Sedan för 3e året i rad kör Munka sin frislags variant där det är en solkar obstruktion mot våra spelare som dagens domarpar missar helt, 4-3 mitt i vår press. Domarnas insatts var inte bra denna match, kändes som de inte hängde med alls överlag tyvärr. Men vi reste oss igen och Linnea Selmerhagen kvitterar innan paus.

3 e perioden var jämn och det blev ett litet slumpmål som åter gav Munka ledningen, en retur som vi helt missar att ta bort. Sedan försökte vi trycka på men en luftpastej letade sig in i vårt mål bakom en skymd Linn Bergwall 6-4 och en ny uppförsbacke. Vi hade en stolpträff direkt efter, men det ville sig inte riktigt denna dag. Munka gör även 7-4 när vi försöker att reducera, vilket även blir slutresultatet.

Vi gör en dålig start på matchen vilket skapar denna uppförsbacke som vi jobbade i, det kan man inte göra när man möter ett sådant bra lag som Munka. Hemmalaget vinner rättvist.

Höllvikens IBF hemma

Höllviken hemma blev en annan matchbild, vi körde på från start och chanserna avlöste varandra. Vi spelade kontrollerat och släpper inte till något bakåt.

Linnea Selmerhagen ger Falcons ledningen efter drygt 9 minuter. Senare får vi en chans i powerplay som vi utnyttjar när återigen Linnea sätter dit den.

Höllviken reducerar på en kontring där vi tappade markeringen i slottet.

En mycket bra period av oss där 2-1 i paus verkligen var i underkant, i en period som vi skapar mängder med klara chanser i.

2a perioden rivstarta när Lotta Andersson gör 3-1 efter 21 sekunder. Sedan fortsätter vi sätta tryck framåt, Isabelle Landgren gör 4-1 efter 5 min.

Det var bra tempo i denna match, Höllviken är ett bra lag som vi lyckas hålla borta från vårt mål. Linnea Selmerhagen gör 5-1 halvvägs i perioden. Minuten senare åker vi på en utvisning, där vi ökar på via ett solonummer från Malin Svanh som fri med målvakten inte gör några misstag.

Natalie Hansson dammar in 7-1 efter 14 minuter och det var säkert många som trodde det var klart.

Men Höllviken spelade mer desperat, samtidigt som vi slappnar av lite och på de sista minuterna gör Höllviken 3 mål och det är match igen.

3e perioden försöker Höllviken sätta press på oss, man chansar och skapar en hel del chanser. Höllviken gör även 7-5 i powerplay efter 11 minuter och spänningen var på topp. Hanna Johansson gör efter 14 minuter 8-5 på en bra kontring fint framspelad an Johanna Ejdelind. Minuten senare gör Lotta Andersson 9-5 och det var spiken i kistan.

Summering: Skönt att vi kunde resa oss efter Munka matchen där många var besvikna på sin insats. Mot Höllviken var allt bättre vi spelade kontrollerat och hade bra balans i laget. Det blev lite dramatiskt i slutet men som helhet ett väldigt rättvis resultat.

Nästa match är på lördag den 3-nov mot Skurups IBK i Skånemästerskapen. Matchen börjar kl 13.00 och spelas i Landskrona IH. Välkomna då!