Förlust för damerna i premiären
2020-09-30 13:07
Lotta Andersson 2 målskytt.

Damlaget förlorade sin premiär borta mot FBC Engelholm.

Det var FBC Engelholm som började bäst och höll i takt pinnen genom den första perioden där man ägde mycket boll, hemmalaget vinner perioden med 2-0 varav ett mål i powerplay.

Vi var inte riktigt där i den perioden utan vi var oftast tvåa på bollarna. Så en rättvis hemma ledning.

Vi kommer starkt tillbaka i den andra, Lotta Andersson reducerar och vi jämna ut spelet. Hemmalaget ökade dock på till  3-1, innan Lotta gör sitt andra mål till 3-2.

Därefter hade vi en bra period med en hel del chanser där bland annat Ebba Karlssons kanon träffar ribban.

Med 15 sekunder kvar av perioden gör hemmalaget 4-2, lite snöpligt för oss då vi verkligen var på gång.

Vi starta även sista perioden bra och vi skapade ett par vassa lägen i inledningen med ett friläge direkt men Engelholm hade en duktig målvakt denna match. Det var bud på reducering ett par gånger men bollen ville inte in. FBC Engelholm spelade sedan smart och tiden tickade iväg för oss.

FBC Engelholm vinner rättvist och kommer troligen att slåss om pallplatserna. Vi växte oss in i matchen hela tiden och kommer bli bättre allt eftersom. Det tjejerna gör och att de aldrig gav upp, det tar vi med oss från denna match.

Det var dessutom debut för par tjejer på div 1 nivå vilket de gör så bra, de kommer att växa med tiden. Det är en otroligt skön laganda vilket ger energi till oss alla.