Damlaget vinner i premiären.
2021-09-27 07:17
Lotta och Linn stod för en stabil insats.

Det blev vinst för Damlaget i premiären hemma mot Skurup med 3-2. Det blev en premiärmatch med mer tuffa närkamper än skön spel. Det var lite hafsigt och nervöst i inledningen från båda lagen och det var mycket chansspel. Vi spelade upp oss allt eftersom och skapade ett par riktigt vassa målchanser men det skull dröja med målet. 19:22 i den första perioden gör Sol Johansen 1-0 på en fin styrning framför mål, hon gör därmed mål i sin senior debutmatch i div 1. Stort grattis Sol ☀️.

Vi kommer ut lite bättre i den andra perioden och fortsätter skap chanser, vi börjar hitta vårt spel och får tidvis bra snurr i anfallszonen. Skurup kommer dock vassa kontringar men  Sara Johnsson är en tryggheten i målet och håller tätt. Vi får en bra minut i slutet på perioden där vi gör 2 mål på 45 sekunder. Först Hanna Johansson som gör 2-0 och sedan Mathilda Lindman 3-0. Skurup skulle dock få sista ordet i perioden då de reducerade på ett kontringsmål.

I den 3e perioden så försöker Skurup sätta hög press men de lyckas inte komma åt oss riktigt utan vi gör det bra och håller i bollen på ett bra sätt fram till det återstår 5 min, då slappnade vi av lite och Skurup reducera med 4 min kvar. 3-2 och lite nerv i matchen. Närmare än så kom inte gästerna utan vi har bra kontroll de sista minuterna och vinner rättvist.

Det var skönt att vara igång med seriespelet igen, extra skönt med vinst och 3 poäng så klart. Hela laget var med och bidrog till segern. Det är alltid svårt att spela en premiär, som helhet gör vi en stabil insats. Vi hyllar kollektivet för tillsammans är vi starka. 🖤